Hier vindt u de oplossingen voor de meest voorkomende problemen omtrent buitenboordmotoren. Staat de juiste oplossing er voor u niet bij? Vul dan het garantieformulier in op de website.
 

Elektromotoren

- Mijn elektromotor werkt niet (meer). Wat kan ik doen?
Als de aangekochte elektromotor niet meer werkt, probeer dan eerst de schroef met de hand wat losser te draaien. Start de motor daarna opnieuw. Start de motor nog steeds niet? Vul dan onze garantieformulier in op de website. Wij zullen daarna contact opnemen.

Benzinemotoren

- Ik heb een 1.2 PK motor, maar deze start/werkt niet (meer). Wat kan ik doen?
De meest voorkomende reden dat de 1.2 PK motor niet meer zou starten is dat er te veel olie inzit. Kijk de olie na en kijk of er niet te veel in zit. Dit kan gecontroleerd worden door het oliepeil te controleren. De olie moet tussen de 2 streepjes inzitten. Komt de olie daaroverheen dan zit er te veel olie in (kun je de streepjes niet zien, dan zit er te veel olie in). Haal er wat olie uit totdat het tussen de streepjes komt. Start hierna de motor nog eens. Start de motor hierna nog niet of zit er niet te veel olie in? Kijk of de benzine goed door de slangetje loopt. Als dit niet goed doorloopt, knijp dan in de onderkant zodat de benzine er weer goed doorheen loopt. Leidt dit beide niet tot een oplossing? Vul dan ons garantieformulier in op de website. Wij zullen hierna contact opnemen over de oplossing.


- Ik heb een 2.5 PK motor, maar deze start/werkt niet (meer). Wat kan ik doen?
Kijk als eerste of de motor niet in de versnelling staat. Als de motor in de versnelling gaat kan deze niet starten. Als deze niet in de versnelling staat maar alsnog niet start, kijk dan of de kabel onder de kap van de motor niet los is. Als dit kabeltje los zit dan kan de motor niet starten. Dit deze los, maak deze dan weer goed vast. Start de motor nog steeds niet of zat de kabel nog goed vast? Vul dan onze garantieformulier op de website in. Wij zullen daarna contact opnemen.


- Ik heb een 5 PK motor, maar deze start/werkt niet (meer). Wat kan ik doen?
Kijk als eerste of de motor niet in de versnelling staat. Als de motor in de versnelling gaat kan deze niet starten. Als deze niet in de versnelling staat maar alsnog niet start, kijk dan of de kabel onder de kap van de motor niet los is. Als dit kabeltje los zit dan kan de motor niet starten. Dit deze los, maak deze dan weer goed vast. Start de motor nog steeds niet of zat de kabel nog goed vast? Kijk dan of de gas hendel open staat. Als deze niet open staat kan de motor niet aan. Is bovengenoemde oorzaken allemaal niet aan de orde of werkt de motor nog steeds niet, vul dan het garantieformulier in op de website. Hierna zullen wij contact opnemen.